Вітчизняний ринок картонної тари та упаковки

Картонно-паперова тара і упаковка є найпоширенішим матеріалом в світі. В Україні частка картонно-паперової упаковки становить 40% з усіх видів тари і упаковки. З картонно-паперової упаковки 40% припадає на гофротару. На думку багатьох фахівців світового і вітчизняного розвитку тари і упаковки попит на гофротару буде випереджати темпи зростання обсягів промислового виробництва, щонайменше, в два рази, і загальне споживання гофротари буде рости протягом декількох років.

Картонна тара - це один із стабільно зростаючих елементів упаковки на вітчизняному ринку. Дійсно, адже це словосполучення має на увазі різноманіття різних упаковок, починаючи c індивідуальної упаковки і закінчуючи транспортної упаковкою. Багато середні і дрібні підприємства, де гофротара виготовляється на старому вітчизняному обладнанні без друку, будуть змушені модернізуватися або піти з ринку упаковки. Сьогодні, коли велика увага приділяється не тільки якості товару, але і якості упаковки товару, її дизайну, ергономіки, екологічну чистоту, інформативності і т.д., попит на якісну споживчу і транспортну картонну тару серед вітчизняних виробників інтенсивно зростає. Виробництво картоной упаковки інтенсивно росте, розширюючи перелік всілякої упаковки і дизайну самої тари.

Підвищення рівня якості тари

В останні три роки багато дрібних і середніх підприємств взяли курс на підвищення рівня якості тари. Виробники почали виготовляти гофротару складних конфігурацій, в тому числі з мікрогофри, з нанесенням 4-х барвистою флексографічного і навіть повнокольорового офсетного друку, з лакуванням. Замість зшивання застосовувати точкову склейку гофроящиків. З огляду на те, що картонна упаковка цих видів є зазвичай малотиражною, це найбільш перспективна ніша для дрібних і середніх виробників тари.

В цілому ситуація на вітчизняному ринку виробництво картонної тари дуже хороша, між вітчизняними виробниками існує конкуренція, що є поштовхом для прагнення вперед за якістю наданої упаковки і тари.

Залишились питання? Отримайте безкоштовну консультацію
Введіть номер телефону з кодом країни