Новини в галузі тари та упаковки на ринку України

Експерти відзначають, що розширення сервісу з продажу різних напівфабрикатів, страв швидкого приготування, масова реалізація і споживання продуктів з невеликими термінами придатності спричинило стрімке зростання попиту на якісну упаковку на ринку України.

Пакувальний бізнес отримав імпульс розвитку. При цьому основна частина пакувального бізнесу України припадає на частку харчової упаковки - близько 70%. Лідируючі позиції в структурі українського ринку упаковки займає картонна тара.

Величезний вплив на ринок картонної упаковки зробило чисельне збільшення торговельних мереж, зміна пріоритетів торгівлі і прихід на український ринок зарубіжних компаній.

Основні вимоги сучасного ринку картонної тари:

  • мінімізація розмірів упаковки;
  • можливість переробки вторинної тари і її екологічна безпека;
  • конструкторські рішення щодо збільшення візуальної відкритості упаковки для потенційних покупців;
  • дизайн упаковки і її обробка;
  • допустимість штабелювання.

Завдяки екології картонного матеріалу, виконана з нього упаковка зайняла провідне місце в світі, відтіснивши пластичні матеріали. Картон утвердився в якості найбільш поширеного пакувального матеріалу в Україні та в усьому світі. Однак сучасні вимоги до якості пакувальних матеріалів в західній промисловості вище, ніж в Україні.

Аналізуючи український ринок картонної тари та упаковки, експерти стверджують, що Україна зараз не може задовольнити ряд сучасних вимог галузі в світлі актуальних світових тенденцій. Цьому є як об'єктивні, так і суб'єктивні причини, наприклад: в Україні не випускають якісні крейдовані картони з чистої целюлози, а обсягів хром-ерзац, виробленого вітчизняними заводами, недостатньо для насичення потреб українського ринку.

У переліку продукції, що випускається компанією Василіск - гофрокартон, гофролист, і крейдований мікрокартон високої якості. Новітнє автоматизоване обладнання з Італії, Китаю і від вітчизняних виробників дозволить нашому підприємству випускати упаковку преміум-класу.

Залишились питання? Отримайте безкоштовну консультацію
Введіть номер телефону з кодом країни