Найпоширеніші пакувальні матеріали у світі

У сучасному світі навряд чи можна уявити будь-яке виробництво, транспортну, логістичну компанію або торгову точку без щоденного застосування різноманітних пакувальних матеріалів. Та й побут кожного з нас без присутності тари теж був би дуже складним і незручним. Без неї не обходиться жоден подарунок, перевезення товарів і переїзд у нове житло. І це лише частка процесів, які без використання коробок і пакетів були б просто неможливими.

Тож різноманітні види тари супроводжують наше буденне життя і допомагають розв’язувати безліч складних завдань. Пропонуємо розібратися, які пакувальні матеріали є найпоширенішими на планеті. 

Картон

Склеєний, литий або пресований пакувальний картон — найпопулярніший пакувальний матеріал, що дуже широко використовується в різних галузях. Картонна тара застосовується для харчових продуктів, непродовольчих товарів і медикаментів. Матеріал вирізняється невеликою вагою та створюється з деревини та продуктів її перероблення: макулатури та целюлози.

Метал

Не дивлячись на велику вагу, металеві контейнери також широко застосовуються для зберігання та транспортування різних продуктів. Такі контейнери відмінно підходять для рідких, летючих, вогненебезпечних матеріалів, яким притаманні специфічні властивості. Найбільш поширені варіанти металевої тари — балони, фляги, барабани, відра, бідони, каністри, бочки тощо.
Щоб вміст тари не контактував з корпусом і не вступав з ним у хімічні реакції, зсередини контейнер покривається особливими засобами для консервації металу. Завдяки такій технології виробництва у такому пакуванні можна зберігати харчові продукти.

Папір

Надзвичайно поширеним є паперове пакування, що застосовується зокрема для зберігання та перевезення різноманітних товарів (зокрема сипучих), а також харчових продуктів. Цей матеріал також використовують як подарункове пакування для букетів, книжок і презентів. Паперовими можуть бути пакети та мішки.

Полімери

Пластикові пакувальні матеріали дуже популярні завдяки їхній простоті, дешевизні виробництва та високим експлуатаційним характеристикам: незначній вазі, міцності, чудовим вологозахисним властивостям. Активно застосовується пакування зі спіненого полімерного матеріалу. З пластику виготовляють пакети, банки, пляшки та іншу тару для зберігання продуктів, води, косметичних засобів, побутової хімії тощо.

Комбіновані матеріали

Під час створення такого пакування застосовують два і більше різновидів сировини. Отримана в результаті тара має цілісну конструкцію. Яскравий приклад — виріб з металевим армованим днищем і корпусом з картону.

Скло

Матеріал застосовують головним чином для рідких харчових і непродовольчих товарів, а також для медичних препаратів. Скло відмінно захищає продукт від вологи, тепла, сторонніх запахів та іншого впливу навколишнього середовища. Приклади скляної тари — банки, флакони, пляшки, різноманітні місткості тощо. Скло може бути прозорим або кольоровим — вибір залежить в основному від властивостей продукту, який потрібно зберігати.

Текстиль

Таке пакування застосовується у вигляді мішків і торбинок, пошитих з тканини. Мішки — популярний вид тари для сипучих продуктів, будматеріалів, овочів, фруктів тощо. А зручними екоторбинками зараз володіють люди в усьому світі, адже такий вид пакування не засмічує довкілля.

Деревина

Дуже популярний варіант пакувальної тари. Дерев’яні ящики витримують значні механічні навантаження, відмінно захищають товар, що зберігається або транспортується. Втім, дереву притаманна солідна маса та габарити, що позначається на вартості доставлення товару.

Шукаєте міцне та якісне пакування? Зверніться до ПП «Васіліск» — компанії, що займається виробництвом і продажем ящиків, коробок з мікрогофрокартону, гофротари, лотків та інших видів місткостей. Серед розмаїття наявної тари ми обов’язково підберемо таку, що задовольнятиме вашим потребам та ідеально підходитиме для конкретного продукту, також у нас є послуга дизайну упаковки.

Залишились питання? Отримайте безкоштовну консультацію
Введіть номер телефону з кодом країни