Пакування для піци: особливості вибору

Замовлення піци додому та в офіс — послуга, що користується шаленою популярністю у сучасних споживачів. Досвідчені власники піцерій ніколи не забувають, що пакування піци є невіддільною частиною продукту, його зовнішньою характеристикою. Саме тому якостям і властивостям такої тари варто приділяти особливу увагу. Як вибрати коробку для піци? Розкажемо в сьогоднішній статті.

Коробка для піци: який матеріал краще

Коробки для піци зазвичай є самозбірними. Вони мають вигляд заготівель з наміченими лініями згину, мають відкидну або знімну кришку. Вироби повинні тримати форму і довго зберігати піцу гарячою. До того ж «правильне» пакування має виглядати естетично та привабливо.

Відмінне збереження піци під час її транспортування забезпечує пакування в коробки з гофрокартону, що має целюлозні шари. Їхня кількість залежить від особливостей виробництва, зберігання та доставлення піци до споживачів. Додаткові захисні властивості такій коробці забезпечує пергаментний папір, що вкладається всередину.

Спеціальне покриття коробок для піци здатне посилювати бар'єрні якості та зберігати температуру продукту. Такий шар не дозволяє жиру або рідині просочуватись назовні.

Пакування для піци з гофрокартону має такі переваги:

  • висока щільність не допускає деформації під час транспортування;
  • низька теплопровідність, завдяки якій піца залишається гарячою тривалий час;
  • міцна та надійна фіксація;
  • особливе покриття, що заважає розмоканню коробки;
  • присутність перфорації, що забезпечує швидкість збирання.

Як вибрати коробку для піци

Під час вибору упаковки для доставки піци варто враховувати наступні моменти:
 

  • Міцність. Щільність гофрокартону та жорсткість конструкції мають бути такими, щоб пакування не деформувалося, оскільки зазвичай здійснюється доставлення декількох замовлень. Важливо, щоб дно коробки не просідало під вагою продукту, а кути та бічні стінки, за які зазвичай тримають тару, не деформувалося.
  • Термостійкість. Піца упаковується гарячою, і це тепло коробка має зберігати впродовж 1–2 годин.
  • Стійкість до впливу вологи. Гаряча страва виділяє пар, що осідає конденсатом на внутрішніх поверхнях тари. Картон має бути стійким до впливу вологи. Крім того, з метою видалення зайвого пару на бічних або задній стінці коробки робляться додаткові отвори.
  • Міцність закривання. Коробки для піци мають надійно закриватися без ризику, що раптом кришка відкриється. Для цього в конструкції роблять спеціальні елементи та пази, що виконують функцію замкового з'єднання.
  • Стійкість до жирів. Попри те, що піца містить олію та жири, зовнішня поверхня коробки має залишатися чистою та сухою.
  • Естетичний вигляд. Пакування продукту — це «візитівка» піцерії та додатковий носій реклами. Якщо надати перевагу якісному картону з відмінними властивостями, на нього можна нанести логотип та іншу корисну інформацію. Гарний варіант дизайну — кольорові коробки для піци. 

Пакування може бути з відкидним верхом, призначатися для одного шматочка або для піци «Кальцоне». Під час вибору коробки краще спиратися на розмір готової страви. Наприклад, якщо піца має стандартні низькі бортики, то краще вибрати меншу тару. Але якщо у вашому закладі подають італійську страву з високими бортиками або такими, що мають начинку, то більше підійде велика коробка для піци. Тара може бути таких розмірів:

  • 25 см — оптимальне пакування для маленької або дитячої піци;
  • 30 см — такі коробки з мікрогофрокартону підходять для невеликої піци розміру S.
  • 32 см, 33 см, 35 см — мабуть, найпопулярніший варіант пакування продукту. У таку коробку вміщується піца середнього розміру. До того ж тару таких габаритів найзручніше перевозити.
  •  40 см — ідеальний варіант для пакування середньої або великої піци.

Якщо ви виготовляєте піцу та шукаєте найкращі коробки для зручного доставлення страви клієнтам, звертайтесь до ПП «Васіліск». Наша компанія виготовляє якісне пакування різноманітних форм і розмірів за прийнятною ціною.

Залишились питання? Отримайте безкоштовну консультацію
Введіть номер телефону з кодом країни